Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 2 de noviembre de 2011

Aquests darrers dies a casa vàrem estar de “Castaween” (una paraula que he descobert en el facebook avui mateix i m'ha fet molta gràcia). Es tracta d'una barreja estranya fruit de la nostra tossuderia de mantenir les tradicions arrelades aquí de tota la vida i la tossuderia dels nostres fills de voler celebrar una tradició mercantilista americana. O sigui que la cosa va anar així: disfressats de mòmia i dràcula els meus fills van menjar castanyes, boniatos i panellets amb un plat de xuxes de formes sinistres. Visca la barreja cultural!!!
Avui també us volia parlar d'un bloc deliciós anomenat “Atelier Sucreme”. Tres amigues que es dediquen a preparar postres fantàstics amb totes les formes possibles. Per posar un exemple: el pastís que van fer per un aniversari infantil que coincidia amb el 31 d'octubre. Aqui va la foto. Una meravella!!! Més que cuineres són artesanes. Entreu al seu bloc i gaudiu...
AQUEST DIUMENGE TOCA MUSEU... DE FRANC!!!
El primers diumenges de mes alguns museus obren les portes a tothom...sense pagar un euro!!!! El llistat el trobareu a la pestanyeta de la part superior, on posa "Museus gratis" (a més de trobar totes les seves webs).
I de tot aquest llistat ON FAN ACTIVITAT FAMILIAR el mateix diumenge?
al Museu Tèxtil de Terrassa hi organitzen visites familiars i un taller anomenat “Pantalons de pedaços”, al Museu de la música per la tarda hi expliquen el conte musical “Les aventures del jove Albéniz” , al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya durant tot el cap de setmana hi fan activitats familiars (tallers, teatre, visites...) i al Museu Blau hi teniu el racó infantil anomenat "Niu de ciència".
I al Museu d’història de Catalunya, hi ha una activitat que es fa el primer i tercer dissabte del mes (excepte agost), de les 12 a les 14 h, que s’anomena “Jo hi era!. Converses amb testimonis de la nostra història”. Molt interessant per a nens més grandets que estudien història. Podreu aprendre història tot parlant amb persones que van viure directament la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició.
FELICITATS BATEAU LUNE!!!
Aquest cap de setmana els amics de Bateu Lune estan d'aniversari. Fa 8 anys que van obrir les portes d'aquesta emblemàtica botiga del barri de Gràcia. I per celebrar-lo han muntat una festa de pinyates!!! Dissabte, a les 17:30 h, han organitzat un taller de pinyates en forma de lluna. Però aneu amb compte!!! L'activitat no es dura a terme a la seva botiga sino al taller de Pinyata Punyeta al carrer Banyoles, 28. Les places són molt limitades i cal fer inscripció per mail a
info@bateaulune.com Recomanable a partir dels 4 anys i acompanyat dels pares.
CONTES PER TOT ARREU
Dissabte a les 12:30 h hi ha conta contes al Corte Inglés de Portal de l'Angel i el de Sabadell. I el mateix dia mitja hora abans a la Llibreria La Central del Raval (Elisabets, 6) hi organitzen un original conta contes taller amb el llibre "La tira de niños y niñas". I recordeu de passar per la biblioteca que teniu més a prop que de ben segur explicaran un conte algun dia de la setmana, o faran un espectacle, o un taller...i vosaltres sense saber-ho!!
ELS DISSABTES INFANTILS D'ABACUS
Els dissabtes hi ha botigues Abacus que organitzen Tallers infantils. Per exemple, la botiga de Santa Coloma de Gramenet hi ha organitzat un taller de reciclatge i decoració per a nens i nenes de més de 5 anys. Horari: 12 h. Mireu a la web a veure quin taller organitzen l'Abacus que teniu més a prop.
www.abacus.coop/dissabtes-infantils-2011 .
TALLER D'OLIS ESSENCIALS A GRÀCIA
Divendres i dissabte s'hi celebra a la Plaça de la Revolució la Fira d'Artesans i Artistes de Gràcia. A més de veure demostracions de diferents oficis també els més peques i el més grans podran aprendre a fer olis essencials. S'ha d'aportar 2 euros pel material.
DISSABTE A SANTS.
Centre cívic El Sortidor (Plaça del Sortidor,12). 2 euros. Espectacle infantil “Això no és màgia, o sí!”. 12 h. I a les 11 h a la Plaça Olivereta hi ha un taller de franc de maquillatge de fantasia i circ.
FESTA MAJOR DEL CLOT-CAMP DE L'ARPA
Fins el 13 de novembre el barri del Clot-Camp de l'Arpa celebra la seva festa major. Aquest cap de setmana hi ha de tot una mica i força original: curses de cotxes Scalextric, tabalada infernal, grallers, castells i gegants...
TITELLES A LA CASA ELIZALDE
Diumenge a les 12 h, al Centre Cívic Casa Elizalde (València, 302) hi haurà una sessió de titelles a càrrec de la Cia. Galiot Teatre. L'obra es diu “Palla, fusta, pedra” i ens explica la història de 3 porquets que decideixen construir-se una casa...i la resta ja la sabeu però alguns dels vostres fills encara no. Preu entrada: 3,15 euros.
ESPECTACLE DE MANS AL CAIXAFORUM A 4 EUROS
Tots els dissabtes per la tarda i diumenges pel matí de novembre al Caixaforum podrem gaudir tota la família de l'espectacle "Fet a mà". Amb un parell de mans es desenvolupen una colla d'històries plenes de creativitat e imaginació. Preu: 4 euros. Recordeu que les exposicions del Caixafòrum són gratuïtes i aptes per veure amb nens i nadons. Pregunteu abans d'entrar perquè sempre hi ha alguna activitat que el nen o nena pot fer mentre visiteu l'exposició.
www.obrasocial.lacaixa.es
CINEMA INFANTIL EN CATALÀ
Dissabte i diumenge hi haurà sessions de cinema en català al preu de 4 euros al Megacine Badalona. La pel.lícula: "Kerity i la casa dels contes". Per accedir amb aquest preu heu de portar una butlleta que us podeu descarregar a
www.cpnl.cat/badalona o www.cpnl.cat/santadria
DINOSAURES A GRAN VIA 2
Al centre Comercial de Gran via 2 fins aquest dissabte hi ha organitzades un munt d'activitats entorn dels dinosaures destinades pels més petits de la família. Mireu a
www.granvia2.com .
TALLER DE CUPCAKES PER A NENS I NENES
La gent del taller de cuina Cookiteca ha obert un altre centre a Sant Cugat i us conviden a tots a prendre part d'alguns dels seus tallers aquest dissabte durant tot el dia. Hi hauran tallers infantils de decoració de cupcakes...si, són aquestes magdalenes decorades que ara estan tant de moda...tota la informació a
www.cookiteca.com Us deixo una foto d'uns cupcakes molt divertits perquè us feu la idea...
FIRA DE LA TARDOR A MATARÓ
Durant tot el cap de setmana a Mataró s'hi celebra la XVI edició de la Fira de la Tardor a Mataró. A més d'exposicions, jornades gastronòmiques i mostres de productes de la tardor també hi podem trobar passejades per la ciutat i activitats familiars. Dissabte molt aviat hi ha una sortida per anar a recollir bolets i després exposar-los. I diumenge matí s'hi organitzen tallers familiar a la plaça de l'ajuntament.
www.mataro.cat

FESTA MAJOR DE TEIA
Fins l'11 de novembre a Teia estaran de Festa Major. Aquest mateix cap de setmana hi trobareu activitats tan divertides com la clàssica baixada de vehicles i andròmines sense motor, una fira verda, un campionat de futbolín o un mercat d'intercanvi. Tot el programa a
www.teia.cat


CURTS D'ANIMACIÓ, FIRA DE FILS I FIRA MODERNISTA A BADALONA
Aquest divendres s'inaugura la 37a edició de Filmets, el Festival Internacional de Curts de Badalona. Dissabte i diumenge hi hauran sessions especialment destinades als més petits cinèfils de la casa amb projeccions dels millors curt s d'animació del moment. Veieu els horaris a
www.festivalfilmets.cat Aneu aviadet perquè l'entrada és lliure i es fan unes cues de por...
I a la plaça de la Plana durant tot el cap de setmana es durà a terme la 2a edició de la Fira Modernista. Es podran trobar exposicions, paradetes i tallers infantils.
www.badalona.cat
Dissabte a les 17 h al Passeig de la Salut hi haurà la 2a edició de la fira “Els colors de la tardor. Fils del món”, on coneixerem els diferents punts de costura,teixits i vestits regionals que ens envolten. Acompanyats de tallers infantils amb la col.laboració de l'Associació de Comerciants del Passeig de La Salut.


ACTIVITATS PER LA NATURA

DESCOBRIR LA SERRALADA DE MARINA
Dissabte pel matí hi ha organitzat un taller familiar de natura per conèixer els fruits i les seves llavors que podem trobar pels camins de la Serralada de Marina. Cal inscripció prèvia al 93.395.01.05 o 93.483.29.89.
PASSEJADES PER COLLSEROLA
Cada dissabte pel matí l'equip del Parc de Collserola us conviden a passejar durant una hora per diferents indrets del parc. Aquest dissabte el tema és "Com viuen els esquirols?". I a més diumenge matí hi ha programada una excursió a càrrec dels guies del parc que porta el nom de “Fauna amagada a la riera de Vallvidrera”. Tota la informació a
www.parcnaturalcollserola.cat
ACTIVITATS FAMILIARS AL DELTA DEL LLOBREGAT
Diumenge al matí al parc del Delta del Llobregat hi organitzen un taller infantil per descobrir les propietats i utilitats que tenen les plantes que trobem al Delta. Cal inscripció prèvia.
www.deltallobregat.cat
Bon cap de setmana!!!

No hay comentarios:

Seguidores