Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


RECEPTES

FONDUE DE SINDRIA AMB XOCOLATA

Buscant receptes per internet em vaig trobar unes quantes amb síndria i xocolata que em van fer recordar les típiques  fondues de xocolata amb fruites. Jo us explico la recepta amb síndria perquè és una frutia que podem trobar ara però la podeu fer amb el que volgueu: plàtan, maduixa, kiwi...amb la fruita que més us agradi i que trobeu al mercat. I si teniu alguna celebració amb nens podeu afegir unes "nubes" que també podeu sucar amb el xocolata i donen la nota simpàtica. 


Ingredients (no poso quantitats, a gust del consumidor):

Síndria, xolocalata negra i bastonets de fusta allargats (dels de fer "pinchos")

Preparació:

Renteu la síndria i talleu-la a daus o si teniu un estri per extreure boletes de la polpa també el podeu utilitzar. 

Feu fondre la xocolata al bany maria o al microones. 

Quan tingueu la xocolata fosa poseu-la en un bol a la taula. Cada persona haurà de tenir un palet amb el que punxarà els trossets de síndria i els sucarà al xocolata. Abans de menjar millor bufeu una mica no sigui cas que la xocolata encara estigui molt calenta...boníssim!!! No apte pel meu règim...



BATUTS PER A TOTS ELS GUSTOS


Una bona amiga nostra (i fidel seguidora del bloc...), la Maria, ens ha recomanat que parlem de les receptes de batuts de la web La Bio Guia. He donat un cop d'ull i m'han encantat totes les seves propostes de batuts. Si hagués de triar algún potser em quedaria amb el de meló (per això de la calor d'aquests dies...més refrescant) però he de reconèixer que les 8 receptes que donen totes tenen molt bona pinta. Jo us deixo amb la que he triat però us recomano que entreu a la web i us inspireu segons els gustos dels membres de la família. Gràcies Maria per a la recomanació!!!



Batut de meló

Ingredients:  1 meló, 2 cullerades de iogurt natural, 1/2 got de llet vegetal (pot ser d'atmetlles, de coco, de la que vulgueu). Opcional: una mica de mel i fulles de menta.


Preparació:
Talleu a trossos el meló i treieu les llavors. Ho passeu per la batedora. Afegiu les cullerades de iogur i el mig got de llet i si voleu, la mel i les fulletes de menta. Afegiu unes fulles de menta com a decoració.


Aquest batut es pot transformar  en una deliciosa crema de meló de primer plat.  Només hem de substituir la llet i el iogurt per nata de cuinar i li afegim al final  uns trossets de pernilet salat petitons passats per la paella previament. Quedareu com a reietons!!!


CARBASSÒ FARCIT D'ARRÒS

Passejant per la bloggosfera culinària m'he trobat amb El Bloc de la mami que, de seguida, donada la meva vessant materna, ha captat la meva atenció. He donat voltes per un grapat de receptes boníssimes i us he triat aquesta que he trobat molt adient per a nens i nenes: l'arròs amb tomàquet, un aliat infalible (al menys amb els meus) i una verdura com el carbassó.


Ingredients: 

4 carbassons rodons, 1 tassa d'arròs llarg, 1 ou, 1 gra d'all, 1/2 pot de tomàquet triturat i pa ratllat.


Preparació:

Encenem el forn a 150º de dalt i de baix. Comencem tallant el barret de dalt dels carbassons. Amb una cullereta buidem tota la part del mig del carbassó on hi ha les llavors. Deixem només una mica de polpa tot al voltant de la pell.


Posem els carbassons en una plàtera de forn amb sal per dins i els amanim amb oli. Penseu que els carbassons son bastant sosos, no sigueu escassos amb la sal. Els deixem al forn durant uns 10 minuts, fins que els punxem tous.


Mentre posem un pot amb dues tasses d'aigua i una d'arròs al foc. Hi afegim sal i un cop comenci a bullir, tapem el pot i comptem quinze minuts. Passat aquest temps ja podem apagar, l'arròs ja serà cuit i s'haurà begut tota l'aigua.


Posem una paella al foc amb una mica d'oli i hi posem l'all aixafat. Quan notem que l'oli s'ha impregnat de l'aroma de l'all, veureu que es nota l'olor, hi posem el tomàquet triturat i hi afegim una mica de sal i un pèl de sucre. Deixem la salsa fins que s'espessi bé i es torni més fosca.


Barregem l'arròs ben escorregut amb la salsa de tomàquet i l'ou batut amb sal i pebre. Farcim els carbassons amb aquesta barreja i hi posem unes quantes cullerades de pa ratllat per sobre i un rajolí d'oli perquè ens faci una crosta amb el gratinador.


Ho tornem a posar al forn a 180º només encès de la part de dalt fins que ho veiem torrat. 

Bon profit!!




GELAT DE PLÀTAN 

I seguim amb la nostra tanda de receptes de gelats. Què hem de fer amb aquells platans que comencen a tenir les taques negres? Fem un gelat! Amb la proposta de la nostra amiga Mònica d' El taller de la Juliette ho podeu fer d'una manera facilíssima.


Agafem els plàtans, els tallem a rodanxes i els posem en un bol al congelador. Després d'un parell d'horetes els treieu i els hi doneu un cop de batedora fins que tinguin una consistència semblant al gelat. I ja teniu un berenar perfecte per aquestes tardes de calor que ens esperen... 

Us recomano que entreu a El Taller de la Juliette per agafar idees per aquest estiu. Té receptes fabuloses de gazpacho, vichysoisse, crackers per acompanyar mil cremes, etc  

GELATS DE FRUITA I IOGURT

Fa dies us vaig escriure la recepta per a fer gelats amb fruits vermells. Ara, coincidint amb el sorteig de juliol dels motlles per a gelat, us faig cinc centims de com fer qualsevol gelat de fruita i iogurt molt refrescant, nutritiu i divertit. I d'aquesta manera aprofitar al màxim els motlles per a gelats Lekue que, a lo millor, us poden tocar...


Ingredients:
2 iogurts naturals
Mitja tassa de fruites talladas. A gust del consumidor (maduixes, platans, etc)
1/2 tassa de sucre (opcional si la fruita és molt dolça)

Preparació
Posa en el vas de la liquadora o de la batedora el iogurt i les fruites amb el sucre. Bat tot fins que quedi una consistència homogènia. Aboca el resultat en els motlles i congela'ls almenys 5 hores. 


RECEPTA PER A GANDULS

Si un bon dia us agafa un atac de "Gandulitis" agafeu nota d'aquesta recepta. Més fàcil...impossible!!! I a més fantàstica per a fer en companyia de nens. La recepta la podeu trobar a la web Destapant cassoles.


Ingredients:


Abans....
1 massa de full
Tomàquet fregit
Pernil dolç
Tonyina
Olives
Formatge ratllat
Orenga
1 ou
Sèsam




Preparació:

Obrim la massa de full i la tallem en dos trossos iguals.
Omplim una part amb el tomàquet i damunt posem el pernil, la tonyina, les olives i finalment el formatge i l'orenga. Agafem l'altre meitat i la posem amb cura damunt de l'altre. Segellem al voltant amb una forquilla. Punxem la part de sobre, pintem amb l'ou batut i hi posem el sèsam. Enfornem a 180º uns vint minuts i....ja està!!!

Després...


PER QUEDAR COM A REIS...

Res millor que aquestes "Aigües fresques" que ens proposa la web Cuina per a llaminers per aquests sopars a la terrassa o al pati. Aptes per a totes les edats.


Aigües fresques d'estiu

Ingredients: (per a 4 persones)
  • 1/2 kg de síndria o meló
  • 125 ml d'aigua
  • 1 cullerada petita de suc de llimona
  • 2 cullerades de sucre (al gust)
  • glaçons de menta, llimona i maduixa

Preparació:

En un cassó s'hi barreja l'aigua amb el sucre i es porta a ebullició fins que tot el sucre s'hagi dissolt.
Es retira del foc, i s'hi infusiona pela de llimona o menta (el que preferiu) i es deixa infusionar uns minutets.
Per altra banda, amb l'ajuda del túrmix es tritura la síndria o meló i es barreja amb la resta d'ingredients.
Es serveix ben fred de la nevera.


COCA DE SANT JOAN

La setmana vinent ja és la revetlla de Sant Joan i he pensar en avançar-vos aquesta recepta de Coca de Sant Joan per si us atreviu a fer-la. La trobeu a la web receptes.cat 

Ingredients 

  • 2 ous
  • 45 gr de mantega
  • 60 gr de sucre
  • 5 gr de sal
  • 35 gr de llevadura fresca
  • Llima o taronja ratllada
  • 300 gr de farina
  • 75 gr de llet tèbia


Preparació 

Batre els ous amb el sucre, incorporar la llet tèbia (a la que haurem dissolt la llevadura fresca). Afegir la pell de llimona ratllada. Afegir la mantega desfeta, incorporar a poc a poc la farina. 
Treballar la massa i fer una bola. Deixar-la reposar tapada amb un film transparent durant 30 minuts, després estirar-la damunt del taulell enfarinat. 
Posar en una llauna, pintar amb ou batut i posar pel damunt pinyons.
Enfornar a 160 º durant 20 minuts fins que la coca sigui daurada, es pot decorar al damunt amb fruites confitades.




GELATS DE IOGURTS I FRUITS VERMELLS

Ja ha vingut la caloreta!!! Encara no m'ho crec...Es temps, donc, de gelats. Us deixo una recepta de gelat molt, molt sa i molt, molt fàcil de fer. L'he tret del bloc  Destapant Cassoles


Ingredients: 

125 gr de fruits vermells ( o d'una bossa de congelats del súper)
2 iogurts naturals
4 cullerades de sucre

Preparació: 
Triturem els ingredients amb el túrmix.(els fruits vermells prèviament descongelats)i omplim els motlles de "polo" o els que tinguem.
Ho posem al congelador fins que quedi ben pres.
Per desmotllar-los passem una mica d'aigua calentona per fora el motlle de plàstic del polo i surt fàcilment.



DIPS VEGETALS 


Una bona manera de presentar les verdures als més petits és amb divertits dips de diferents vegetals. Dips són bastonets de qualsevol verdura (pastanaga, pebrot, api, etc) i sucar-ho amb formatge fos o amb qualsevol salsa que els hi agradi. I si ho fem d'aquesta manera ( foto ) segur que ho proven. He agafat la idea de la web Tip Junkie (l'he agafat gust a aquesta web...). 



FLORS FETES AMB VEGETALS

A fora plou a bots i  barrals. Després de la pluja, amb una mica de solet, surten les flors. Però a casa nostra podem avançar aquest procès creant a la cuina unes originals flors...Us atreviu? La idea la he tret de la web Tip Junkie






PASTA AMB RICOTTA I ESPINACS


Als nens un plat que els hi encanta és la pasta en totes les seves possibles variacions. Però, en canvi, la verdura no la volen veure ni en pintura...Doncs, barregem-ho!!! La recepta la he trobat a la web La pasta per als catalans on a més d'explicar-te les receptes et donen molta informació sobre els productes que utilitzem en cadascuna. 


Ingredients per a una persona
  • 70 g de pasta
  • 200 g de espinacs
  • 10 g d’oli
  • 40 g de ricotta (o mató)
  • 30 g de pernil dolç (tallat en daus)
  • Nou moscada

Preparació

Renteu els espinacs i bulliu-los en aigua amb una mica de sal.
Escorreu-los i aprofiteu de l’aigua de cocció per coure la pasta (si fa falta afegiu una mica d’aigua i de sal més)
Mentrestant escalfeu l’oli en una paella i afegiu-hi els daus de pernil. Saltegeu-los fins que siguin una mica cruixents i apagueu el foc.
Poseu la ricotta en un bol i afegiu-hi mig cullerot d’aigua de cocció de la pasta i remeneu amb una forquilla fins que quedi cremosa. Afegiu-hi els espinacs tallats molt petits i una mica de nou moscada.
Escorreu la pasta i guardeu una mica d’aigua de cocció (que podria servir si la crema queda massa espessa).
Torneu a abocar la pasta a l’olla. Afegiu-hi el pernil, la crema de ricotta, remeneu-ho bé i fet!

CROQUETES DE COLIFLOR

Després de tantes festes torna una mica la normalitat. Fem unes verduretes per compensar el xocolata de les mones i les llaminadures que han portat els padrins. Però tot el que sigui verd provoca un efecte d'al.lèrgia immediata en els meus fills...busco per internet i trobo aquesta recepta que, de ben segur, els agradarà. Coliflor camuflada en forma de croqueta. Recepta "robada" del bloc La cuina de l'Antònia 

Ingredients:

1/2 coliflor tallada i neta
Farina blanca o maizena 
1 ou
1 gra d'all
Sal marina
Oli d'oliva
Alfàbrega


Preparació:

Posarem a coure al vapor la coliflor amb un poc de sal. 
Per fer la pasta picarem l'all i el mesclarem amb la resta d'ingredients afegint-hi una mica d'aigua. Ha de quedar un poc espesa.
Quan la coliflor estigui cuita la deixarem refredar un poc i la mesclarem amb la pasta.


Agafarem amb una cullera un poc de la mescla i la posarem dins la paella, les courem uns minuts per les dues bandes, posau-les dins un plat amb paper absorbent. Vigilau l'oli que no fumegi.
Serviu-les amb verdures crues o escaldades, naps, raveguins, bròquil....



LA MONA


Fa setmanes vaig demanar a la nostra amiga Mónica d'"El Taller de Juliette" una recepta per a fer mones i ella em va dir, literalment, que la millor recepta de  mones la trobaria al bloc "Cotó de sucre". I així ha estat...la mona de tota la vida, la que està coberta de llàmines d'atmetlla, l'he trobat aquí. I m'encanta compartir-la amb tots vosaltres:


Primer fem la base, el pà de pessic.

INGREDIENTS: (per un motlle d'uns 25 cm de diàmetre)

Bescuit o pa de pèssic:

- 6 ous
- 150 g de sucre
- 150 g de farina
                  
Engeguem el forn a 160º. Preparem el motlle untant-lo amb mantega i espolsat de farina o folrem la base amb paper parafinat. Es baten, amb batedor elèctric o màquina de muntar, els rovells i la meitat de les clares amb el sucre fins a punt de cinta, és a dir, fins que en resulta una barreja que es triplica en volum i es torna molt espumada i blanquinosa S’hi barreja la farina i es remena amb suavitat fins que en quedi ben integrada. Es munten la resta de les clares fins a punt de neu i s’hi barregen amb molta suavitat. S’enforna (el forn ja ha d’estar calent) a 160º C, aproximadament 30-45 minuts. Es treu del forn, es deixa refredar i es desmotlla.

Ara la mantega amb la que cubrirem el pa de pèssic.

Mantega dolça:
250 g de mantega tova (a pomada)
- 250 g de sucre
- gotes de suc de llimona

Es posa el sucre cobert d’aigua, amb les gotes de suc de llimona, en un cassó i es fa bullir fins fer un almívar a punt de fil fort. Quan està bastant tebi es va tirant damunt de la mantega tova (no líquida) i es va batent amb el batedor elèctric fins que quedi com una crema fina i homogènia. Si se'ns desfà molt la mantega, quan ho tinguem tot barrejat ho posem a la nevera fins l'endemà que estarà pres, llavors hi passem altra vegada el batedor (uns 10 minuts) fins que es torni una cremeta de mantega untuosa i blanquinosa.

S’utilitza o es reserva a la nevera i quan es vol fer servir es treu una estona abans perquè no estigui dura a l’hora d’escampar (si convé s’hi torna a passar el batedor). Es pot tenyir de colors amb colorant alimentari.



Muntatge:

S'obre el bescuit per la meitat, s'unta amb mantega, es tanca. S'escampa més mantega per les vores i pel damunt. S'hi enganxa l'ametlla laminada torrada per tot arreu. Es posa la mona a la plàtera amb la blonda. A partir d'aquí se li posa la figura de xocolata i tots els guarniments que es vulguin: plomalls de colors, fruita confitada, flors de massapà, flors de sucre, ou filat, animalons diversos, etc.


ESFORÇ MÍNIM = VITAMÍNA PURA

Seguint el bloc de la meva amiga Mònica "El taller de Juliette" em va encantar el post dedicat a com fer un coctail de vitamina pura amb un iogurt i amb un grapat de maduixes. Jo us deixo la mini-facilíssima recepta però us recomano llegir tot el text dels post amb les reflexions de l'autora.


Ingredients:
Iogurt grec
Maduixes
Sucre morè

Posem les maduixes talladetes a macerar amb una mica de sucre morè. Quan deixen anar el suc les triturem amb la batedora. Afegim la fruita triturada al iogurt grec natural. I...ja tenim un boníssim iogurt de maduixa !!!



PALMERES DE TONYINA

Passejant per internet he trobat aquesta curiosa recepta. Divertida i fàcil de fer, com a mí m'agraden...i a més: a quin nen no li agrada això de passar un corrió damunt la pasta?? Els tindreu entretinguts i cuinareu plegats. Molt adient per a dies com avui...Aquesta recepta l'he tret del blog Cal Soparet.




Ingredients:
1 làmina de pasta de full
tomàquet fregit
formatge (Havarti, en aquest cas)
3 llaunes de tonyina
orenga

Preparació:
Extenem la pasta de full, i amb un corrió l'estirem una mica. A sobre, hi untem una mica de tomàquet fregit. 
A la part central de la pasta de full, hi posem els talls de formatge. 
A continuació afegim la tonyina, escampada per sobre de tota la làmina de pasta de full. 
Podeu, si és del vostre gust, espolvorejar orenga.



Una vegada posats tots els ingredients, cal que amb molt de compte enrotllem per una banda fins al mig, i repetim la mateixa operació des de l'altra banda. Ho posem uns minutets a la nevera, perquè agafi consistència i ens sigui més fàcil tallar-ho.
Una vegada ho treiem de la nevera, tallem les palmeres, d'un centímetre de grossor més o menys i les pintem amb ou.



Ho posarem al forn pre-escalfat a 200º uns 15 minuts, o bé, fins que veiem que ja estan daurades. 



UN ALTRE CLÀSSIC: BUNYOLS DE QUARESMA (O BUNYOLS DE VENT)

És temps de bunyols!!! Jo soc la típica que els compra al forn perquè no m'atreveixo a fer-los però em sembla que aquesta setmana m'hi llenço...voleu provar-ho també vosaltres?


Ingredients: (per a uns 30 bunyols)

  • 125ml de llet
  • 75g de farina
  • 60g de mantega
  • 3 ous
  • sal
  • anís sec
  • sucre

Preparació:
Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Fregir petites porcions de la pasta en oli calent. Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d'anís sec i arrebossar-los amb sucre.

Bon profit!



UN CLÀSSIC: CREMA CATALANA

Com demà és Sant Josep i, a més, el Dia del Pare...la recepta és obligada: crema catalana. He agafat la recepta del blog Jocs de cuina. Tot i ser una recepta perfecta per aquestes dates també ho és per fer amb canalla (s'ha de remenar i això els hi encanta...).

Crema catalana sense sucre cremat 

Ingredients (per unes 6 racions)


  • 1 litre de llet sencera
  • 55 grams de midó
  • 1 llimona
  • 2 barres de canyella
  • 9 ous
  •  220 grams de sucre

Elaboració

  • Barregem el midó, el sucre i els rovells dels ous en un recipient fent servir el mini pimer. Un cop està mesclat, a poc a poc hi anem afegint 250 ml. de llet.
  • Mentrestant, escalfem en una olla 750 grams de llet, les dues barres de canyella i la pela de la llimona (ratllada o sencera). Ho portem a ebullició.
  • En el moment d’arrencar el bull, traiem l’olla del foc i mesclem el seu contingut amb la barreja de sucre, midó i ous. Mesclem bé.
  • A continuació, colem el contingut en una nova olla per treure a llimona i la canyella, i la posem a foc molt lent. Barregem amb una cullera de fusta, a poc a poc, sense parar mai i sempre amb la mateixa direcció. Notarem que es va tornant espessa.
  • Un cop estigui llesta, la repartim a les plates i la deixem refredar abans de guardar-la a la nevera.
  • Podeu posar el sucre cremat o no. A gust del consumidor. Poseu sucre damunt de la crema i el cremeu amb la pala de cremar ben calenta. Només un cop. 
Amb el sucre cremat


IMAGINACIÓ AL PODER
Avui no us explicaré cap recepta. Us deixo amb una imatge que he vist a la web www.proximaati.com i que no cal massa explicacions. Divertidíssima i molt fàcil de fer amb ingredients (més aviat diria que peces de muntatge...) que podeu trobar a qualsevol supermercat. I a més la trobo d'allò més encertada per fer-la amb la canalla a casa. O per fer-los una sorpresa...També us pot servir com a inspiració i partint d'aquesta idea fer un altre tipus de muntatge. L'enllaç directe a les indicacions per fer aquest trenet està aquí 






LES BLEDES, LES ENEMIGUES ...

A casa nostra als adults ens agraden les verdures. Però a tots el menors que integren la nostra família el color verd al plat els hi provoca una reacció d'al.lèrgia instantània...o sigui que em trenco les banyes buscant receptes amb vegetals que els hi puguin agradar. La última que he trobat és aquesta, ja us diré si ha tingut èxit...La he trobat al bloc Delícies del rebost

PASTÍS DE BLEDES AMB ROQUEFORT



Ingredients:
- Una massa de pasta brisa
- 4 ous
- 200 ml. de nata líquida
-Un manat gran de bledes
-Una ceba de figueres mitjana
- 75 gr. de formatge Roquefort
- 50 gr. de formatge Parma ratllat
- Una mica de sal
- Oli d'oliva
- Espècies al gust: gingebre, canyella, pebre...

Rentem bé les bledes i les piquem ben fines. Reservem.
En una paella gran possem un rajolí d'oli i la ceba amb un polsim de sal. Tapem i deixem coure a foc lent. Abans no estigui la ceba cuita del tot, hi afegim les bledes. Tornem a tapar i deixem coure en el seu propi vapor a foc lent.
En un bol aboquem la nata líquida, els ous, les espècies, el roquefort i ho triturem. Reservem.
Estenem la massa brisa sobre un motlle adient. Quan les bledes estiguin gairebé cuites, sense perdre el seu color verd, les deixem refredar i les afegim a la barreja d'ous i nata. Barregem bé.

Ho tirem dins del motlle amb la massa brisa. Repartim bé la barreja i a sobre hi posem el formatge de Parma ratllat. 
Enfornem a 180º uns 40 minuts. Vigilem que no quedi massa cremat de sobre, si cal el tapem amb un paper d'alumini al final de la cocció per què no quedi massa torrat. 



DORAYAKIS  DE DORAEMON


En una mateixa setmana dues amigues m’han comentat que per berenar han preparat Dorayakis, les famoses galetes que es menja Doraemon i que, de ben segur, tots els postres nanos coneixen perfectament. O sigui que la inspiració m’ha agafat per atzar i avui us deixo amb aquesta recepta que he trobat a la web www.llepadits.com



Per fer la massa del Dorayaki (per 12 unitats, 24 meitats):

  • Farina de blat 200 gr.
  • 4 ous mitjans
  • 100 gr de sucre llustre
  • 2 cullerades de mel
  • Una cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
  • 160 cc d’aigua

Es baten els ous, s’hi afegeix el sucre i la mel, la farina i el llevat i es va remenant suaument. Es deixa reposar 30 minuts.
Passada aquesta estona es posa al foc una planxa llisa, com per a fer creps, la pintem amb molt poc oli, i amb un cullerot anem fent cercles procurant que quedin de la mateixa mida tots. Quan tinguin bombolletes li donem la volta.

El farciment típic del Dorayaki és una mena de melmelada anomenada Anko però vosaltres podeu farcir-los a gust del consumidor: xocolata, melmelada, etc.



Us deixo també la recepta de l’Anko per si us animeu.

Preparació Anko:

  • 200 gr mongetes vermelles cuites.
  • 160 gr de sucre 
Triturem les mongetes cuites i afegim el sucre. Anem remenant fins que quedi com una melmelada.

Un cop untades les meitats les tanquem amb l’altra meitat. Es deixa refredar. S’ha de guardar a la nevera.


També els podem congelar, els posem en paper film i els congelem per unitats. 



BROQUETES DE PEIX

Avui començo el règim. Com ja sabeu tots els pares i mares amb canalla i quilos de més és molt difícil fer compatible menjars que agradin els nens i que no siguin bombes calòriques...Amb la qual cosa intento a més de les meves amanides fer algún platet que puguem menjar tots plegats sense tenir jo càrrec de consciència. Xafardejant per la blogosfera gastronòmica he trobat aquesta recepta en el bloc Cuina Sana que em sembla perfecta. Divertida, fàcil i la pots fer amb els nens fent de xefs. 



BROQUETES DE PEIX AMB SALSA DE IOGURT

Ingredients:
-Broquetes de rap i gambes de La Sirena. Dues per persona.
-Alfàbrega fresca picada o dauets congelats
-Iogurt natural
-All en pols
-Menta fresca

Preparació:
Treure les broquetes del congelador. Mentre, picar l'alfàbrega i barrejar-la amb oli per fer oli d'alfàbrega.Poca quantitat, només per mullar el peix. Si no tens alfàbrega fresca, agafa tres dauets dels congelats i els fiques al micro en un gotet i una mica d'oli. Quan s'hagin descongelat, afegir més oli i remenar.

Quan les broquetes estiguin descongelades, pintar-les amb l'oli d'alfàbrega i deixar una estona. Després, les fem a la planxa.

Per la salsa: barrejar un iogurt amb menta picada ben petita i una mica d'all en pols. Remenar i llestos. 

Servim les broquetes acompanyades d'una mica de salsa al costat. Boníssim!!


UN PASTÍS AMB FORMA DE COR

Aquesta setmana és Sant Valentí. A casa és costum  fer un detallet gastronòmic en forma de mini-pastisset romàntic o una cosa similar més que no pas un regal. Sempre havia pensat que la forma de cor era gràcies a un motllo amb aquesta forma però , mira per on, la nostra amiga Patricia de la Botiga Fabre Regals va penjar aquesta foto del seu últim taller...

Només cal fer dues coques o pà de pessic. Una amb un motllo rodò i un altre de forma quadrada. Talles per la meitat el de forma circular i ja està!


A partir d'aquí cadascú que deixi anar la seva creativitat (xocolata, fondant...) Si algú de vosaltres aquesta setmana fa un pastís amb aquesta forma...envieu-me la foto i la penjarem!!


PERES I RAÏM

Estem en època de peres i també de raïm. Un postre divertit i molt fàcil de fer. Amb tots vostès "El senyor eriçó"! La recepta la trobeu a  recetas de cocina




PIZZA CALZONE

Estic molt gandula o sigui que soparem una pizza calzone. Què és ? Una pizza clàssica, la omples al teu gust i la doblegues. Però per més detall mireu tota la recepta al blog cookies para todos. Més fàcil impossible!!! Genial per fer amb els més petits.



FLAM DE PERA

Avui us porto una recepta que he trobat en un magnífic bloc de postres Bufet de Postres . L'he triat perquè ara és època de peres i també perquè a casa som uns fans de tot tipus de flam. I perquè trobo que el podeu fer amb els nens al costat.

Ingredients (per a 4-5 persones):
- 3 peres blanquilla
- 3 ous
- 350 ml de llet
- 3 cullerades de sucre
- 15 gr. de mantega
- Caramel líquid
Per la salsa de xocolata:
-100 gr de xocolata fondant
-100 gr de nata líquida

Preescalfeu el forn a 200 º C. Peleu la pera a dauets. En un cassó coueu durant 5 minuts la pera trossejada, la mantega i el sucre.
Bateu els ous: aboqueu-hi la llet i les peres. Caramelitzeu les flaneres i aboqueu-hi la preparació.
Baixeu la temperatura del forn a 180º C i coeu al bany maria fins que hagi quallat.
Abans de servir feu una salsa de xocolata. Escalfeu la nata i quan arrenqui el bull aboqueu-hi la xocolata. Remeneu per desfer-la fora del foc.
Desenmotlleu els flams i serviu-los amb xocolata per damunt. 


I ARA QUÈ CARAI FEM AMB EL TORRÓ? 

Cap problema! Aquí us deixem una recepta que podeu tenir guardada en el congelador i anar treient quan us vingui de gust...un gelat de torró boníssim!


Ingredients (6 persones): 
- 1 barra de torró
-1/2 litre de nata per a muntar 
- 4 ous
- 2 cullerades de mel

Preparació
Es separen els rovells de les clares i es desfà el torró en un bol gran. Tot seguit es barreja el torró amb els rovells dels ous fins que ens quedi una crema homogènia. 
Després es munta la nata sense sucre i es barreja amb el torró i la mel. Ha de quedar ben barrejat. A continuació es posa el bol en el congelador unes 3 hores. Quasi quedarà quallat però es pot treballar fins que quedi una mica més cremós.
Finalment es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a la crema de torró. Es torna a posar el bol amb tota la barreja al congelador 3 hores més i ...ja tenim el gelat de torró!

APERITIUS DE FORMATGE




Sobre un paper de forn posem un pal de fusta (per fer "pinchitos") i tirem per sobre formatge parmesà en pols que cubreixi aproximàdament dos dits del pal, afegir uns trossets de pernil i a sobre més formatge parmesà fins quedin ben coberts. Posar al forn uns 10 minuts a 180º. Quan estiguin freds els desenganxem amb molt de compte i a menjar aquestes divertides piruletes. Aquesta original recepta l'he tret del blog de l'equip d' Stikets, http://stikets.com/blog/aperitivos-de-queso/


CUPCAKES NADALENQUES

decorar cupcakes de navidad
  • Con el cuchillo untamos la superficie de la magdalena con la crema de chocolate.
  • Colocamos encima una galleta y pegamos un M&M a ella con ayuda de un poco de crema de chocolate
  • Cortamos una mini-nube en dos y en el corte de cada mitad (que estarán un poco pegajosos) incrustamos un mini-Lacasito. Los ponemos sobre la cobertura de chocolate.
  • Le colocamos dos galletas pretzel como orejas. Si no se quedan bien pegadas, podemos añadir un poco más de crema de chocolate.


GALETES DE NUTELA

Galetes especialment fetes per als nens i nenes o també per els més golafres de la casa...
www.lestevesreceptes.cat/click/index/1423760/?site=jocsdecuina.wordpress.com





TORRONS...D'UNA ALTRA MANERA

Aquesta recepta és totalment recomanada per fer en companyia dels vostres petits. Torrons fets artesanalment amb xocolata, cereals i...lacasitos!!! Irresistible !!! http://www.saposyprincesas.com/alimentacion/recetas/turron-de-chocolate-con-arroz-inflado-y-lacasitos/



PER FER AMB NENS...O AMB ADULTS POC DESTRES AMB LA CUINA...

Aneu practicant amb la canalla aquestes galetes per sorprendre als avis, tietes, cosins, etc aquests dies. Acompanyades d'una bona xocolatada, perfecte!!! www.pequerecetas.com/receta/galletas-vainilla-nueces-galletas-reno/



RECEPTA DIFÍCIL...UN REPTE 

Jo ja us dic que no em surt...però la Mònica de El Taller de Juliette és una veritable artista. Ella us escriu  la recepta amb tots els detalls perquè ho intenteu. Totalment adient per les dates que venen...



RECEPTA MOLT, MOLT FÀCIL...

Divertidíssima. Original. Perfecte per fer amb nens durant una tarda de fred. Per sorprendre...www.recetin.com/como-hacer-galleta-a-la-taza-en-1-minuto.html




2 comentarios:

Cristina dijo...

Hola! sóc la Cristina de Bufet de Postres. Gràcies per publicar la meva recepta. En tinc d´altres que es poden fer amb nens...només cal vigilar-los.Estem en contacte i us afegeixo a la meva llista.

Juliette dijo...

Hola Montse,

Gràcies per publicar el tutorial de les galetes decorades. No és difícil, només cal una mica de paciència i temps. Anims!

Seguidores