Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 21 de diciembre de 2011

Com la majoria de tots i totes que llegiu aquest humil bloc a casa estem patint uns dies molt, molt estressants. No sé quin angelet ha fet que coincideixin a la mateixa setmana visites a pediatra i a no pediatres, concerts infantils, entrevistes de feina, torneigs de futbol, dinars amb ex-companyes d'empresa... i preparació de festes nadalenques. S'ha acaba el món i jo no m'he assabentat??? Espero que el Tió o el Pare Noel em portin un quilo de tila o un litre Flors de Bach...per cert, BONES FESTES!!!
El bloc s'agafarà vacances (forçoses...amb els dos peques a casa no em puc ni acostar a l'ordinador) fins després de Reis.
Mentre us deixo algunes propostes per fer aquests dies.

CONTA-CONTES I MÉS...
Tots els dissabtes de desembre a les 12:30 h hi ha conta contes al Corte Inglés de Portal de l'Àngel i el de Sabadell. I a més en el de Can Dragó del 27 al 30 de desembre hi haurà a les 12:30 i a les 18:30 h espectacles de màgia, titelles, etc.
A la Llibreria La Central del Raval (Elisabets, 6) el 31 de desembre a les 12 h demanen l'ajuda de molts nens i nens per escriure la seva carta de Reis i el dimecres 4 de gener a les 18 h ens explicaran una versió molt divertida del conte de La Caputxeta Vermella. I recordeu de passar per la biblioteca que teniu més a prop que de ben segur explicaran un conte algun dia de la setmana, o faran un espectacle, o un taller...i més aquests dies!!!
NADAL ALS MUSEUS
Hi ha un grapat de museus que obren les seves portes de franc cada primer diumenge de més. O sigui que el 8 de gener si esteu una mica farts de tanta joguina podeu anar a donar una volta. El llistat el teniu clicant la pestanyeta superior del bloc on posa “Museus gratis”.
I hi ha uns quants que aprofiten aquests dies de festa escolar per organitzar tallers originals per a nens i nenes. Tots els tallers amb els horaris i preus els trobareu en aquest link
www.bcn.cat/nadalalsmuseus/ca/pdf/activitats.pdf Us recomano que ho llegiu amb detall i si veieu alguna activitat que us interessa feu la inscripció el més aviat possible.
CANÇO DE PAU AL TIBIDABO
Dissabte el Parc del Tibidabo obre les portes als nens i nenes que vulguin cantar la seva “Canço de la Pau”. La canalla cantarà la cançó als adults demanant-los un món millor. En acabat els nens escriuran els seus desitjos a la llibreta gegant de la pau, on queden recollides any rere any totes les aportacions dels infants. Es tracta d'una tradició del Tibidabo de fa molts anys i que a més permet entrar de franc al parc (sempre i quan aneu abans de les 12 h) un adult + un nen,
http://www.tibidabo.cat/
CAGUEM EL TIÓ AL CAJA MADRID
A l'Espai Cultural Caja Madrid ( Plaça Catalunya, 9) aquest divendres a les 17 h faran cagar el tió, i com és un tió que viu dins d'una biblioteca mai sabrem si cagarà lletres o no...i dimarts 28 a les 17:30 h hi haurà un original conta-contes que ens explicarà cosetes del dia dels innocents. Activitats de franc però que cal inscripció al Tel. 93.301.44.94.
“CUENTO DE NAVIDAD” A LA LUDOTEKA
Les amigues de “La ludoteka” (Plaça de les dones del 36, local 7) organitzen dissabte a les 11 h una sessió de cinema infantil. Passent tot un clàssic, “Cuento de Navidad”. I ens conviden a crispetes!!!! Preu : 4 euros. Però també tenen altres activitats. Informeu-vos a
http://www.laludoteka.com/
UN CONTE CANTAT A LA MAMA VACA
El 28 de desembre a les 17:30 h la botiga de La mama vaca (Rambla del Prat, 25) organitzen un original espectacle de contes cantats. Apte per a tota la família. Preu: 5 euros. Cal inscripció prèvia. Informeu-vos a
http://www.lamamavaca.com/ . I recordeu que fins el dia 31 tindran un Mercat de Joguines de 2a mà.
CONCERTS FAMILIARS AL CAIXAFORUM
Aquests dies de festa al migdia podeu gaudir d'uns fantàstics concerts familiars al Caixaforum (Av.del Marques de Comillas, 13) . Els darrers dies de desembre ho fareu amb un espectacle de Gospel i els primers dies de gener amb un quintet de vent de metall totalment adequats per un públic familiar. Preu: 4 euros. Recomanable a partir dels 5 anys.
www.lacaixa.es/obrasocial
PETITS DJs A L'HORA LLIURE
Aquest divendres a les 18 h a l'espai “L'hora lliure” (Milà i Fontanals, 50) podreu gaudir d'un concert de Pioner Dj Kids. Es tracta d'un col.lectiu de nens DJs d'entre 12 i 18 anys que han aconseguit amb la seva creativitat estar presents inclús a l'última edició del Sonarkids. Preu: 3 euros. Amb motiu de les festes nadalenques els habituals espectacles de diumenge els passaran a dates d'entre setmana. Consulteu la seva web:
http://www.horalliure.com/
TALLERS FAMILIARS A SABADELL
Els dies 27,28,29 i 30 de desembre a l'espai cultura Unnim (C/D'en font, 25 Sabadell) , de 17 a 19 h, podeu participar tota la família en un taller de gravats aprofitant el motiu de l'exposició de Rembrandt. A partir de 3 anys. Preu: 3 euros. Cal fer la inscripció a
espaicultura@unnim.cat
COSAS A FER AMB LA CANALLA I QUE NO COSTEN NI UN CENTIM D'EURO...
Aquests dies de ben segur a la vostra població, barri... etc hi ha un grapat de petites grans coses que podeu fer amb els vostres nanos. Visiteu els pessebres que hi han exposats (com per exemple el controvertit de la Plaça de St. Jaume) o visiteu alguna mostra de diorames o petits pessebres amb preus asequibles. El llistat complert de pessebres el trobareu a
http://www.pessebrescat.cat/
Passegeu per la vostra ciutat o poble ja que Nadal és una data en què les ciutats estan més boniques. Descobriu façanes iluminades, aparadors decorats amb ninos que es mouen, arbres gegants...o els ja clàssics galets iluminats de Rambla Catalunya. Aneu per les fires de Nadal mirant les novetats d'aquest any o descobriu noves fires com la fira de Sant Eloi, al Carrer Argenteria on a més de les paradetes típiques també hi ha música en viu i tallers infantils.
EL 31 BUSQUEU AMB ELS VOSTRES FILLS L'HOME DELS NASSOS
L'home dels nassos és un personatge que només surt a passejar l'últim dia de l'any. Es un home que té tants nassos com dies té l'any. El podreu veure en persona aquest dia a les 11 h a la Casa dels Entremesos (Plaça Beates, 2) des d'on farà un recorregut per la ciutat. Consulteu a
http://www.bcn.cat/ per seguir-li la pista.
ELS REIS VENEN...
Un dels dies més màgics per a la canalla: els Reis, ve precedit per unes jornades força entretingudes. A partir del 2 de gener ja trobareu carters i patges reials per tot arreu. Nosaltres quedem amb uns quants companys de la classe del meu fill gran i anem tots plegats a lliurar les cartes. Es tota una cerimònia!!! Uns dies abans també podeu trobar als Mercats municipals, centres cívics, biblioteques, etc tallers gratuïts de fanalets. I la gran nit, la del 5 de gener teniu una cita ineludible: les cavalcades. Hi ha una a cada ciutat o poble. El millor d'aquesta nit és la cara que posen els nens...

I A BADALONA?
Demà dijous a la biblioteca Can Casacuberta hi explicaran el conte “El fanalet d'en Tasi”, un conte on es canten les cançons de Nadal i del sostre cauen caramels...divendres a la mateixa hora es cagarà el Tió.
Per a tots aquelles famílies que tinguin complicat el tema de la conciliació existeix a Badalona un fantàstic Casal de Pares i Mares al Carrer Jaume Solà, s/n. Ofereixen un servei d'acollida totalment de franc per a nens i nens de 0 a 12 anys. Dintre d'aquest servei trobareu diferents tallers e inclús activitats pels pares. Passeu per l'espai i informeu-vos. Tenen preparat un grapat d'activitats per les festes nadalenques!!!! Tel. 93. 483.28.04.
A la Plaça de la vila contempleu el tradicional pessebre i podeu visitar una molt recomanable Mostra de Diorames (petites maquetes de pessebres)que no us podeu perdre perquè sempre trobem veritables genialitats . A més sempre hi podeu parlar amb algú dels artistes que ho han fet possible.
Podeu trobar tallers de fanalets a: CEIP Lola Anglada i AVV Manresà el 2 de gener, CEIP Progrés i Taller de la Lluna el 3 de gener, CEIP Artur Martorell i El Micaquer el 4 de gener i a l'AVV CENTRE el 5 de gener . Preu: 5 euros. Horari: de 10 a 13 h.
El 4 de gener a les 18 h hi ha la Festa dels Patges Reials al pavelló del CP Sant Josep (Enric Borràs, 40-42). Busqueu bé perquè ens trobareu...





Molta paciència i energia positiva!!!

No hay comentarios:

Seguidores