Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 19 de junio de 2013



Diumenge ja és Sant Joan!!! Diem adéu a la primavera i a l'escola i donem la benvinguda oficial a l'estiu. I ho fem  amb una revetlla ben divertida amb fogueres, petards i coques. 

Recordeu de seguir aquestes recomanacions i mes si hi ha nens per enmig: 

  • Seguiu les instruccions que indiquen els petards, protegir mans i cara, no llançar-los contra altres persones ni guardar-los a les butxaques. Consulteu l'edat per manipular els petards.
  • Si feu una foguera, vigileu amb els materials que heu fet servir i assegureu-vos que està ben apagada abans de marxar. 

Més consells a www.gencat.cat  on posa “Feu la festa amb seguretat” .Hi ha inclús un parell de divertits còmics on ensenyen als infants qué s'ha de fer i no s'ha de fer durant les revetlles. I també podeu descarregar un dibuix on els petits poden pintar els consells. 
De ben segur que al vostre barri o població hi ha un grapat de revetlles per anar. Consulteu la web del vostre ajuntament. A Barcelona consulte la web www.santjoan.bcn.cat i veureu el llistat de revetlles per tota la ciutat. Recordeu també que diumenge per la tarda podeu anar a rebre la Flama del Canigó a la plaça de Sant Jaume acompanyats dels gegants de la ciutat.
En el nostre cas l'escola també s'ha apuntat a celebrar la revetlla. Un grup de famílies posen taules i cadires enmig del pati, cadascú porta un menjar o beguda i apa...a passar-s'ho pipa!!! Després anem al carrer a tirar petards el més grandets en companyia d'adults i els més petitons en un altra part del carrer amb les seves bengales i cebetes. I tot de franc i amb bona companyia... 

ACTIVITATS FAMILIARS / INFANTILS GRATUÏTES 

MUSICA ALS JARDINS DEL MUSEU MARÍTIM 
Tornen les tardes musicals d'estiu al Museu Marítim de Barcelona (Avda. De les Drassanes, s/n). Música a la fresca a càrrec de diferents joves orquestres fins el 31 de juliol. Tots els concerts tindran lloc al Jardí del Rei i l'entrada és lliure. Dimecres vinent a les 18 h tocarà l'orquestra de la Stockport Grammar School (Regne Unit). Una bona idea per acostar la música als nostres fills. Tota la programació la trobareu a www.mmb.cat 
CINEMA A LA FRESCA 
Fins el 10 de juliol tots els dimecres a les 21:30 h hi podreu gaudir d'una sessió de cinema de franc al Parc de l'Espanya Industrial. Els titols programats són totalment aptes per a nens i nenes. Dimecres 26 està programat el clàssic “La historia interminable”. Qui no recorda la cançó de la banda sonora??? http://w110.bcn.cat/portal/site/Sants-Montjuic 
FESTES MAJORS 
Des de divendres fins dilluns a la plaça de la Marina de Sants i els seus voltants celebren les Festes de la Marina Bacanals de Barcelona. Trobareu propostes infantils tots els dies. Consulteu a http://w110.bcn.cat/Sants-Montjuic/Continguts/fmlamarina_programa.pdf . I fins dilluns també estan de Festa Major la gent de Sant Joan Despí, hi haurà festes de l'aigua, espectacles..tota la programació a www.sjdespi.cat . On també estan de gresca aquest cap de setmana fins dimarts és a Vilassar de Mar amb la Festa Major de Sant Joan, www.vilassardemar.cat 
POSA'T L'ARMILLA DEL NATURALISTA
Dissabte i diumenge tots els nens podran posar-se l'armilla de naturalista al Jardí Botànic (Dr. Font i Quer, 2) per explorar-ho, participar en endevinalles, etc. Tot un senyor taller al voltant de l'espai del Jardí Botànic que té com a objectiu animar als més petits en el coneixement de la botànica d'una forma divertida. 
TALLERS I ESPECTACLES A SANT CUGAT 
Divendres i dissabte per la tarda al Centre Comercial de Sant Cugat (Via Augusta, 2-14) els vostres nens i nenes podran participar en un taller de decoració de gots per posar espelmes i bengales de Sant Joan. I dissabte al migdia hi podreu veure l'espectacle de contes “El pacte del foc” , http://www.santcugatcentre.com 

TALLERS I ESPECTACLES INFANTILS DE POC PAGAMENT 

SESSIÓ INFANTIL A LA FILMOTECA 
Dissabte a les 17 h la Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1-9) projecta una pel.lícula d'animació que va tenir força èxit quan es va estrenar: “Madagascar: escape 2 Africa”. Teniu una bona oportunitat d'anar amb la canalla i gaudir de la pel.lícula en pantalla gran. Preu: 2 euros infants i 4 euros els adults. 
TALLER FAMILIAR AL MNAC 
Diumenges pel matí el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya, Parc de Montjuïc) us ofereix el talller familiar “Qué fa un pintor enmig d'una batalla?” que permet descobrir als més petits de la casa “secrets” de les obres de la seva nova exposició al voltant del pintor Fortuny. Preu: 2 euros. Recomanat a partir dels 7 anys. Inscripcions al telèfon 93 622 03 75 o grups@mnac.cat , www.mnac.cat/

Bona revetlla!!!

No hay comentarios:

Seguidores