Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 15 de diciembre de 2010

Aquest cap de setmana és l’últim abans de Nadal. El bloc s’anirà de vacances i no tornarà fins passat Reis. Així que us he fet un petit tastet de propostes a fer durant les vacances perquè no us avorriu...

A BARCELONA

CAGATIÓ INTERCULTURAL
Al jardí de la tenda Olokuti (C/ Astúries, 36) aquest dissabte pel matí hi celebraran un Cagatió Intercultural. A partir de les 11:00 podreu escoltar nadales italianes, una xocolatada amb productes de comerç just , taller de postals nadalenques fetes amb la tècnica japonesa de l’Origami, un contacontes d’arreu del món i cagarem el tió!!! Hi esteu tots convidats. Es tracta d’un racó del barri de Gràcia que vaig descobrir aquest estiu i que realment val la pena. Ja m’ho direu...
INAUGURACIÓ DEL FLIC
Al Mercat de Santa Caterina aquest dissabte a les 11:30 h s’inaugura el Festival de Literatures Infantil i Juvenil. Ho faran d’una forma ben original: tots els nens i nenes que es presentin ho han de fer amb una cullera o amb un cullerot. Hi haurà sopes de totes les menes a més d’uns contacontes ben diferent dintre...d’un taxi!!! La cosa promet...
CINEMA INFANTIL
Dissabte, a les 18 h, hi haurà una projecció de curtmetratges dirigits als més petits al Centre Cívic Vil•la Florida (Muntaner, 544).
I al FNAC de Diagonal Mar organitzen projeccions de pel•lícules infantils. Dissabte, “La bella y la bestia”, diumenge “Como entrenar a un dragón”. A les 18 h. Quina més bona idea per combatre el fred.
TALLER PER DECORAR EL TIÓ
A l’Illa Diagonal hi trobareu durant tot el cap de setmana un taller infantil on us ensenyaran a crear i decorar el vostre propi Tió. Hi haurà tallers tot el dia.
“TU ETS ENERGIA” A LES GLORIES
Al Centre Comercial Les Glòries aquest dissabte de 18 a 20 h els més petits podran fer de científics amb el taller “Tu ets energia” ( a l’espai Màgic).
TALLER ARTISTIC SOBRE L’EXILI
Per nens a partir de 8 anys l’Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69 Barcelona) hi ha organitzat un taller artístic en el que es treballarà el tema de l’exili. La reflexió i el treball al voltant del fenomen de l’exili ens ajuda a desenvolupar la cultura de la pau. A entendre el seu valor i adoptar una actitud més activa en la seva defensa. Diumenge a partir de les 12 h.
A LES ARMES!!!
Diumenge a les 12 h el Museu d’Arqueologia organitza un taller per conèixer la vida dels ibers. Per fer-ho els propis nens construiran el seu propi escut i el decoraran amb temàtica ibèrica. Cal inscripció prèvia.
www.mac.cat/
FORA DE BARCELONA

TALLERS DE NADAL A MATARO
Durant tot el cap de setmana a la Plaça Santa Anna a més de trobar les paradetes de la Fira de Nadal trobareu tallers infantils de manualitats o de com fer un pessebre. www.mataro.cat
SOPA DE PEDRES A BADALONA
Dissabte a partir de les 17 h a la Plaça de la Vila de Badalona qui ho volgui podrà cantar nadales o cançons del Xesco Boix i més tard gaudir d’una Sopa de ...Pedres. Es tracta d’un popular conte que s’explica mentre es va repartint gots de sopa calenta per a tothom. Molt adient per tardes tan fredes com les d’aquests dies. Porteu el got de casa vostra i moltes ganes de cantar.
PORTES OBERTES AL MUSEU DE BADALONA
Després de moltíssimes obres aquest cap de setmana obre les portes les termes i el decumanus de el Museu de Badalona. 3.400 m2 d’història a l’abast de tots nosaltres dissabte, diumenge i fins el 31 de desembre.
IDEES PER NADAL

CONTACONTES TEATRALITZATS
A Barcelona
“Sac de rondalles” és una experiència on l’Ada Cusidó explica contes de tot arreu d’una forma ben divertida. Dimarts 21, 18:15 h a la Biblioteca Lola Anglada i dimecres 22, a les 18 h a la Biblioteca Joan Miró.
La gent d’Engruna Teatre ens explicaran contes el dijous 23 a les 18 h a la Biblioteca F. Bonnemaison.
Fora de Barcelona
Dijous 23, a la biblioteca Can Casacuberta de Badalona s’explica la narració “El fanalet d’en Tasi”. Tota una tradició de Badalona que acaba amb les llums apagades, els nens cantant amb tota la seva ànima i una pluja de caramels.
TALLERS AL FNAC
Al Fnac Diagonal Mar, al de l’Illa i al de La Maquinista hi organitzen cada tarda del 27 al 30 tallers infantils: de contes, de xapes, de coure...informació a www.clubcultura.com
UNA GRAN LUDOTECA PER NOMÉS UN EURO
Fins el 31 de desembre al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (Plaça Fort Pienc, 4-5 a Barcelona) hi muntaran una gran ludoteca per a nens de 0 a 12 anys. Només per un euro podràs provar i jugar amb les joguines que volguis. Horaris a www.fortpienc.org
MAGIA DAVANT DE COSMOCAIXA
Els dies 23, 27, 28 i 29 a la Plaça de la Ciència (davant Cosmocaixa) a les 18 h faran desaparèixer el rellotge de sol de la plaça. Tot un senyor rellotge de 5 tones de pes...com ho faran?? Abracadabra!!!
FIRES DE NADAL I PESSEBRES
Passegeu per les Fires de Nadal i descobriu el caganer que s’amaga en el pessebre del poble. Tot un repte per a la família!!!
ELS PATGES REIALS VISITEN BARCELONA
A diferents poblacions aquests dies ens visiten els patges Reials. Dimecres 29 ho fan al Centre Cívic Vil•la Florida (Muntaner, 544 de Barcelona) i ho faran amb tallers infantils i jocs pels petits de la casa. I també els trobareu al vaixell del Museu Marítim de Barcelona, al al pailebot Santa Eulàlia els dies 2,3 i 4.
ELS REIS VENEN...
La tarda del 5 de gener tothom a gaudir de les cavalcades que s’organitzen a cada població. A Badalona tenen una curiosa tradició: després de veure les carrosses els nens encenen un fanalet que han construït ells mateixos i canten una cançó mentre passegen per un carreró que es troba a fosques i...plouen caramels!!!! Dies abans a diferents entitats de Badalona s’hi fan tallers de fanalets (entre d’altres a la biblioteca Can Casacuberta, dimarts 21 a les 18 h. Cal inscripció.).
AMICS A LA RADIO
El bloc té molts amics a la ràdio. Tenim amics al programa infantil “Pluja de Colors” que s’emet cada dissabte, de 11 a 12 h, a Radio Ciutat de Badalona. (94,4 FM). I també a Radio Premià de Mar on ens parlen d’activitats infantils a la secció “Princeses i superherois” (dijous, a les 10:25 h al programa “Tot d’una”). Podeu escoltar-la directament a www.radiopremiademar.org

SORTEIG DE NADAL
...i la guanyadora de 2 ENTRADES PER ANAR AL TALLER “DETECTIU PER UN DIA” del Museu Marítim del pròxim 9 de gener és...la NOELIA SUAREZ. Enhorabona!!!! Ens posarem en contacte ben aviat.
Bones Festes!!!

1 comentario:

Unknown dijo...

Estic mooooolt contenta!!! Moltes gràcies!!!
Quan li digui a la meva filla al·lucinarà!
Quin regal de Reis més maco!
Ja em direu que haig de fer...
Un petó Rei de la Casa!

Seguidores