Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 27 de octubre de 2010

Aquest cap de setmana es transforma en un meravellós pont que algú gaudirà en forma de viatge i d'altres no...per tots aquells que com jo ens estarem a casa us proposo algunes idees força interessants a fer en companyia (o no...) dels vostres:
A BARCELONA
PALLASSOS AL CAIXAFORUM
Diumenge a les 12 h el pallasso Gregor Wollny actuarà al Caixaforum (Av. de Francesc Ferrer i Guardia, 6-8). El còmic convertirà un metre plegable en els objectes més bojos i divertits que us podeu imaginar.
TALLERS INFANTILS A ABACUS
Els dissabtes al migdia les botiges d'Abacus realitzen activitats infantils. Només cal entrar a www.abacus.coop/ i buscar el centre que tens més a prop.
POESIA PELS MENUTS
Dissabte hi ha organitzat un taller de poesia a la Llibreria Central del Raval (C/Elisabets,6). Nens a partir de 6 anys estan convidats a escoltar un poema i després construir-ne un altre tenint com a base una capsa plena de paraules. A partir de les 11:30h.
JAZZ I TITELLES
Divendres, a les 18 h, al Centre Cívic Vil.la Florida (Muntaner, 544) podreu gaudir d'un conte protagonitzat per titelles anomenat "Una petita història de jazz".
GLORIES AMB XOCOLATA
Divendres i dissabte el Centre Comercial Barcelona Glòries hi haurà activitats adreçades a tota la família que tindran com a eix principal el xocolata. Taller de maquillatge i massatge de cacau, de decoració, de dibuix, de cuina (per grans i petits), conta contes, xocolatada és clar...
LA GUERRA AMB ULLS D'INFANT
Diumenge, a les 12 h, a l'Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69) hi ha organitzat aquest taller per a nens de més de 6 anys. El seu objectiu és acostar-nos el fenòmen de la guerra des de la lectura compartida amb la família i des del punt de vista artístic.
CAP AL BOTÀNIC
Diumenge, a les 12 h, els amics del Jardí Botànic de Barcelona (Dr. Font i Quer, 2) han organitzat un taller que porta el nom de "Deixa'm veure com ets i et diré com vius". Places limitades. Cal inscripció. www.jardibotanic.bcn.es/ Aquest diumenge hi ha entrada gratuïta per a tothom.
SI ET DIUS ARIADNA EL CCCB ET CONVIDA A LA SEVA EXPOSICIÓ
El CCCB (Montalegre,5) convida a totes les Ariadnes a veure de franc la seva exposició "Per laberints". Més informació al www.cccb.org/
FORA DE BARCELONA
LECTURES ENTRE FLORS A GAVÀ
A Gavà la jardineria Bordas ha tingut una sorprenent iniciativa: explicar contes al més menuts envoltats de flors. A partir de 3 anys. 18 h, a Avda. del mar, s/n. www.jardineriabordas.com/
CARBASSES A SABADELL
A l'Espai Natura UNNIM (Prada, s/n) a Sabadell aquest diumenge s'hi celebra la VII Festa de les Carbasses. Durant tot el matí hi haurà exposició de carbasses, mostra gastronòmica, música, mercat, etc. a més de tallers infantils on la canalla podrà decorar carbasses, fabricar penjolls, fer fotogràfies, passejades en carruatge...fins i tot hi haurà un minigolf carbasser!!!
EL DIA DE TOTS SANTS...BRUIXES A SANT FELIU SASERRA.
Dilluns a Sant Feliu Saserra s'hi celebra la XX edició de la Fira de les Bruixes. Hi haurà representacions i balls de bruixes pels carrers a més de passejades pels voltants de Sant Feliu. Els més valents es poden apuntar a la Festa de les Bruixes que es fa la nit abans...www.firabruixes.cat/
CASTANYADES POPULARS
Dilluns a Santa Susanna organitzen una castanyada a la Plaça Catalunya (18:30 h).
A Fogars de la Selva el diumenge a partir de les 17:30 h a la Plaça de la Vila hi ha un "Cacau de contes" i després castanyes per a tothom.
FIRA DE LA CASTANYA A VILADRAU
Aquest cap de setmana a Viladrau segueix la 16a Fira de la Castanya. A més de paradetes de castanyes també hi trobareu tallers infantils, espectacles familiars o passejades.
"TOCATS DEL BOLET" A CARDONA I A SANT ISCLE DE VALLALTA
Diumenge matí a Sant Iscle de Vallalta s'hi organitza la 13a edició de la Festa del Bolet amb activitats pels petits. A Cardona dintre la celebració de la Fira de la Llenega hi ha el festival infantil "Tocats del bolet" on la canalla s'apropa al món del bolet de forma lúdica.www.cardona.cat/
PLUJA DE COLORS A LA RÀDIO
El programa infantil "Pluja de colors" s'emet cada dissabte de 11 a 12 h a RCB (94,4 FM). No us perdeu el programa d'aquesta setmana perquè hi fem una petita col.laboració...gràcies Joel.
...I SI PLOU O FA FRED...Apunteu aquesta recepta i a fer panellets amb els nanos!!! Ingredients: 300 gr d'ametlles finament triturades, 200 gr de moniatos, 1/2 de sucre, 2 ous, 300 gr de pinyons crus pelats, farina, mantega, davantal resistent a les empastifades dels peques i alegria.
Netegeu i bulliu els moniatos fins que quedin tous (20 minuts aprox.). Dexeu-los refredar, peleu-los i aixafeu-los amb una forquilla fins que quedin puré. En un bol mescleu bé el puré de moniato amb les ametlles triturades, els rovells d'ou i el sucre. Deixeu reposar la massa unes hores. I ara la part on els nens s'ho passen pipa...enfarineu una superficie llisa i deixeu el puré per amassar-lo amb la farina. Formeu boletes petites amb la massa, aixafant la base. Arrebosseu les boles amb la clara d'ou batuda i feu-les rodar per damunt dels pinyons. Preescalfeu el forn i unteu lleugerament una safata que s'hi pogui posar. Coeu els panellets uns 20 minuts. Si els minicuiners us ho permeten...deixeu-los rebredar abans de servir-los.
Bona castanyada!!!

No hay comentarios:

Seguidores