Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


jueves, 14 de octubre de 2010

A BARCELONA

ENS PREPAREM PER LA CASTANYADA
Al Centre Cívic Vil.la Florida (Muntaner, 544) ja s'estan preparant per la castanyada. Aquest divendres, a partir de les 17 h, està previst un taller anomenat "La parada de les castanyes".

PRIMER FESTIVAL DE CONTES...PER A TOTES LES EDATS.
Del 16 al 23 d'aquest mes a diversos espais de la ciutat s'hi celebra la 1a Edició del Festival de Narració de Barcelona. Durant aquests dies gaudireu de tallers, espectacles i contacontes de tot el món al Caixaforum, Centre Cívic Pati Llimona, Llibreries, Harlem Jazz Club, etc. Tota les activitats a www.muntdemots.org/ Recomanable per a gent de 0 a 99 anys.
DISSABTE DE CONTE PELS MENUTS.
A més a més de les biblioteques, el dissabte podeu escoltar contes tant a la Llibreria Central del Raval (C/Elisabets, 6, a les 11:30 h) com a El Corte Inglés de Portal de l'Àngel (12:30h).
...I EL DIUMENGE A LA BORDETA
A la Plaça de la Farga la companyia "L'Estenedor" explicarà un grapat d'històries i contes amb el seu espectacle "Contarelles". A partir de les 12:00 h.

LA GUERRA AMB ULLS D'INFANT
Diumenge, a les 12 h, a l'Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69) hi ha organitzat aquest taller per a nens de més de 6 anys. El seu objectiu és acostar-nos el fenòmen de la guerra des de la lectura compartida amb la família i des del costat artístic. Un punt de reflexió força interessant...
PLANTA'T AL BOTÀNIC
Diumenge el Jardí Botànic de Barcelona dóna la benvinguda a la tardor amb la festa "Planta't al botànic". Es tracta d'una jornada de portes obertes plena de propostes per a tothom. Música en directe, joc de pistes, tallers i altres activitats. http://www.jardibotanic.bcn.es/

FORA DE BARCELONA

ESPECTACLE A MATARÓ
Diumenge, a les 12 h, a la Plaça de l'Ajuntament de Mataró hi ha espectacle infantil. La companyia de Lluís Pinyot representa "Amb el cafè...deixa't d'històries".

DE GRUMET A CAPITÀ: GIMCANA FAMILIAR AL MASNOU
El Museu Municipal de Nàutica d'El Masnou (www.elmasnou.cat/) organitza per aquest dissabte a les 11:30 h una gimcana en la que a partir d'un joc de pistes els nens podran conèixer com era la vida d'un mariner. Es tracta d'un museu força interessant ja que gaudeix d'una sala anomenada Navegàrium, un racó destinat només als més petits de casa i ambientat en el món nàutic.

DESFILADA DE GOSSOS...TAMBÉ AL MASNOU.
Diumenge pel matí, als jardins dels Països Catalans acolliran una nova edició de la Desfilada d'Adam (Associació per la Defensa dels Animals del Masnou). Desfilaran els gossos que la protectora té en adopció. També hi haurà altres activitats per a infants i una xocolatada.
FESTIVAL DE TITELLES A VILASSAR DE MAR
Tot el cap de setmana podeu trobar titelles a Vilassar de Mar ja que s'hi celebra la 14a Edició del Festival de Titelles. A més de les obres de pagament hi haurà també espectacles de carrer i diversos tallers. Mireu bé la programació a www.vilassardemar.cat/
FIRA MEDIEVAL A CANYAMARS
Dissabte i diumenge Canyamars (municipi de Dosrius) fa un viatge en el temps i retrocedeix fins l'Edat Mitjana per acollir la Fira del Bosc Medieval. A més de les paradetes típiques hi haurà demostracions d'oficis i espectacles d'animació. www.dosrius.cat/
FESTA DE CAVALL FORT A VIC
Diumenge tots els lectors de Cavall Fort tenen una festa a Vic. A la Plaça Major hi podreu trobar de tot: jocs per a totes les edats, racons medievals, fareu volar coloms, elaborareu eines prehistòriques, espectacles, curses de carretons, intercanvi de cromos, etc. Tot a www.cavallfort.cat/
CIRC I MERCAT DEL TRASTO A BADALONA
Dissabte, a les 20 h, al Poliesportiu Municipal de Casagemes es celebra la Gala de Circ Malabad 2010. I al dia següent a les 12 h hi gaudireu d'un espectacle de malabars al Centre de Cultura Tradicional de Can Canyadó. Tot de franc!!!
També el diumenge durant tot el matí al Parc de les Muntanyetes està organitzada la 7a edició del Mercat del Trasto. Es tracta d'una fira de compra, venda, intercanvi o regal d'objectes usats. Per participar cal fer una inscripció prèvia a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona (93.483.29.89).
LA CAPVUITADA A CALDES DE MONTBUI
Després de la Festa Major que va ser la setmana passada, Caldes de Montbui torna a estar de gresca del 15 al 18 d'octubre amb la "Capvuitada". Trobareu cercaviles, fires, concurs d'skate...inclosa una trobada de cotxes antics. Tot el programa a http://festamajordecaldes.blogspot.com/
FESTA AFRICANA A SANT QUIRZE DEL VALLÉS
A Sant Quirze el diumenge a partir de les 10 h al Parc de les Morisques s'hi celebra la Festa Africana. Podreu prendre part a diferents tallers de cultura africana, escoltar música, participar en la percussió...i fer un tastet de menjar africà.
TOCA, OLORA, LLEPA...LA BIODIVERSITAT DEL GARRAF
Tot això es podrà fer al Jardí Botànic del Museu de Gavà. Amb motiu de l'Any Internacional de la Biodiversitat un joc de proves permetrà als més petits descobrir tota la varietat de plantes i animals del Garraf. Diumenge, a les 11:30 h. Després d'aquesta activitat hi haurà animació infantil amb l'espectacle "Un tren de cançons", a càrrec de Jordi Tonietti i Cia.
PASSEJADES PER LA NATURA
Diumenge a Arbúcies s'hi celebra la Fira de Tardor amb una ruta guiada per anar a descobrir bolets, fira d'artesans, mostra de bolets i visites guiades al Jardí Dendrològic del Roquer. www.viuelparc.org/montseny/
A la Serralada de Marina hi ha organitzats dos recorreguts: el dissabte un d'ornitològic i el diumenge un itinerari de natura pel Torrent de l'Amigó. Informació a l'Àrea de Medi Ambient de Badalona (93.395.01.05 i 93.483.29.89).
JORNADES D'OBSERVACIÓ AL DELTA DEL LLOBREGAT
Diumenge al matí al Delta del Llobregat s'hi podrà participar en l'anellament d'ocells o bé observar com viuen alguns animalons a les fosques. Són activitats de franc en que poden participar la canalla amb els pares. Informació a www.deltadelllobregat.cat/ (clicar on posa actualitat, agenda d'activitats).
Ara ja no teniu excusa per quedar-vos a casa aquest cap de setmana. Hi ha activitats per donar i per vendre!!! Només esperem que les plugen deixin pas al sol...Fins la setmana vinent!!!

No hay comentarios:

Seguidores