Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 23 de julio de 2014


Fa uns dies l’equip de llibre infantil de l’editorial La Galera va organitzar la primera trobada de bloggers i webs infantils per presentar-nos les novetats d’aquesta tardor-hivern. No us podeu imaginar la il.lusió que em va fer quan vaig veure que em convidaven.

Per dues raons: primer perquè ja sabeu que tinc una debilitat per la literatura infantil ( i sobretot pel paper que fan les biblioteques en l’educació literària dels més petits...) i segón perquè van triar el nostre blog com un  espai  de referència per a famílies. Gràcies Laura, Olga i Loles per pensar en aquest petit raconet.

A casa predomina el gen masculí amb la variant futbolística  i els títols de La Galera que més em sonava era el de la col.lecció “Gol!” (a casa hem de tenir uns 3...com a mínim). Gràcies a la trobada vaig descobrir a Elvis Riboldi. Les aventures d’ aquest personatge tant divertit i gamberro encara no havien arribat a casa. Així que vaig voler fer un experiment. A la biblioteca més propera vaig agafar un exemplar protagonitzat per aquest element i el vaig col.locar estratègicament enmig del menjador. Resultat : el meu fill gran se’l va empassar en un parell de dies. Llibre testat i 100% d’èxit confirmat . Em sembla que per  Reis  demanarà l’ùltim títol...

Una altra col.lecció que promet, el públic del qual, pot ser perfectament mixte és el que té com a protagonista a l’aspirant a detectiu Agatha Mistery. D’aquí a uns dies deixo un exemplar a l’habitació dels meus fills a veure què passa...

Us deixo unes imatges d’alguns dels llibres infantils de La Galera per inspirar-vos en les lectures d’estiu de la vostra canalla. Jo ja us he dit els que han triomfat a casa. Ara us toca a vosaltres.


ACTIVITATS FAMILIARS /  INFANTILS  GRATUÏTES

TROBADA DE GEGANTS A LA PLAÇA SANT JAUME 
Dissabte, a partir de les 17.30 h, a la plaça Sant Jaume hi haurà una trobada gegantera . Ja fa sis anys que la Colla Gegantera de Sant Jaume organitza una trobada pels volts de la festivitat del seu patró, Sant Jaume.  A més d’aquesta colla  també hi haurà un grapat de gegants vinguts d’arreu que els acompanyaran per fer una cercavila pels carrers del barri Gòtic.

LA FESTA CATALANA
Durant tots els dissabtes d’estiu trobareu a l’Avinguda de la Catedral,  a les 19.30 h, diferents entitats culturals que forman part de la nostra festa. Aquest dissabte li toca el torn als bastoners. Hi haurà actuacions dels bastoners del Casc Antic, del  Clot i de Gràcia . 

TALLER INFANTIL A CAN BOTER (BADALONA)
Dissabte, de 11.00 a 13.00 h. A la botiga Can Boter (C/ Canonge Baranera, 2)  hi organitzen un taller infantil amb diferents productes adhesius. Si el teu fill o filla és un artista del scrapbooking  no dubtis en porta-lo.

FESTA DE SANT JAUME (BADALONA)
Al poliesportiu del barri l’associació de veïns de Sant Jaume (Barri de Congrés, Badalona) dissabte i diumenge està de festa. Dissabte podeu gaudir d’una cercavila, activitats i xocolatada. I diumenge festa de l’escuma, inflables...i una “Gran chorizada”!!!

LES SANTES DE MATARÓ
Arriba tot un clàssic en el món de les Festes Majors: Les Santes de Mataró. Durant tota aquesta setmana hi hagut activitats però el punt fort de la festa és aquest dissabte: trobareu des de tallers i jocs infantils, espectacles, cercaviles... fins un autèntic concert de campanades. I diumenge també teniu un grapat d’actes per a poder gaudir en família. Mireu tot el seu programa aquí i trieu on voleu anar.  

FESTES DE SANT JAUME A CAN MAURICI (MONTGAT)
A un cop de tren podeu gaudir de les activitats infantils que les Festes de Can Maurici tenen organitzades per aquest cap de setmana. Jocs tradicionals, espectacle, festa de l’escuma...cliqueu aquí per accedir a tot el programa. 

MÉS FESTES DE SANT JAUME...A PREMIÀ DE DALT
Des de divendres fins diumenge a Premià de Dalt hi trobareu les Festes de la Societat CulturalSant Jaume. Hi haurà un munt d’activitats a fer en família.  


TALLERS I ESPECTACLES INFANTILS DE PAGAMENT

TALLER PER A CONSTRUIR UN VAIXELL VIKING
Diumenge, de 12 a 13.00 h. El MuseuMarítim de Barcelona  convida a participar a nens i nenes en un taller per a construir un petit drakar, el vaixell que utilitzaven els vikings quan anaven a explorar noves terres. Destinataris: nens i nenes de 6 a 10 anys (sense adult). Preu: 3,60 euros. 

TITELLES DEL 1714
Dissabte, 12.00 h. El Museu de Històriade Catalunya us proposa un espectacle de titelles al voltant dels sucessos del 1.714. A més de titelles també hi ha espai per a jocs. Preu: 4 euros, amb l’entrada al museu inclosa. 

LES OBRES D’ART PRENEN AL SOL AL MACBA
Tots els dimecres de juliol i agost, a les 12 h. El MACBA convida a infants de 5 a 12 anys a participar en un taller anomenat “Les obres d’art prenen el sol”. Es tracta d’una visita-taller on examinareu algunes peces de la col.lecció del museu que s’han escapat de les sales d’exposició. Preu: 3 euros. 

TALLER DE COLLAGE A LA FUNDACIÓ FRANCISCO GODIA 
Tots els dilluns, dimecres i dijous de juliol, a les 10.30 h. El Museu Fundació Francisco Godia organitza per a nens i nenes de 3 a 12 anys un taller dedicat a les tècniques del collage. Duració: 2 hores. Preu: 5,50 euros. Cal fer reserva prèvia al telèfon 93 272 31 80 o al mail info@fundaciongodia.org .  

L’ESTIU A COSMOCAIXA
Aquest estiu a Cosmocaixa hi ha un grapat d’activitats a fer amb la canalla. Cliqueu aquí i trobareu tota la informació. D’entre totes les propostes destacaria un original taller de papiroflèxia on a més de desenvolupar la creativitat també es demostraran diferents teoremes matemàtics!!! Adient per a infants a partir dels 6 anys. Preu: 4 euros. 

...I AL CAIXAFORUM 
Al Caixaforum també teniu un munt d’activitats a fer durant l’estiu amb els vostres nens i nenes. Des de sessions de cinema familiar fins a tallers. Cliqueu aquí per veure totes les activitats. 

EL MINI GREC

Ha començat el Festival de Teatre Grec i també tenim la versió “mini” per als més petits de la casa: és el Mini Grec. Us deixo el seu programa perquè veieu la seva oferta. Els preus van des dels 9 fins als 12 euros. 

No hay comentarios:

Seguidores