Activitats infantils de franc

El blog "El rei de la casa" neix amb el propòsit de donar informació a les famílies de Badalona i els seus voltants (Maresme, Barcelona...) per gaudir del temps amb la seva canalla.

Setmanalment us aniré agrupant unes quantes propostes perquè trieu. Intentaré que siguin el més curioses i divertides possibles.

Tot serà poc per els nostres reis de casa...


miércoles, 9 de julio de 2014


Una recomanació més per aquest estiu. Aquest cop, de caire cultural. Per anar variant.

Diumenge passat vàrem aprofitar que alguns museus obrien les seves portes per descobrir un nou museu en família. No és que sigui nou...es que encara no l’haviem “estrenat” amb els més petits. Era el MNAC, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (el que està just al darrera de la Font Màgica de Montjüic).

El primer que vaig fer va ser anar directament a la recepció i preguntar com podria fer la visita amb nens. La recepcionista (felicitem al departament de recursos humans del museu) amb un somriure i una paciència infinita ens va recomanar l’activitat “L’enigma del museu”.

Amb una fitxa de detectiu a la mà vàrem visitar tota l’exposició dedicada al romànic seguint unes pistes per a descobrir qui havia estat el lladre que havia robat una peça del museu. Tot i que l’exposició la vaig veure a una velocitat que no era la que pretenia ja que anava seguint al meu fill... vaig poder entrar en un museu sense escoltar 50 vegades "quan marxem?". 

Proposta totalment recomanable. 

Tornarem un altre dia a fer l’enigma...del gòtic.   


ACTIVITATS FAMILIARS /  INFANTILS  GRATUÏTES

FESTA MAJOR DEL RAVAL AL MUSEU MARÍTIM
Diumenge és dia de festa major al Museu Marítim de Barcelona. Amb motiu de la Festa Major del Rval organitzaran un campament víking al jardí del museu, en el que podreu descobrir com era la vida i costums dels víkings. A més, per l’ocasió també obriran la porta de Santa Madrona –única porta medieval d’entrada de la ciutat- i els jardins situats damunt les muralles del Baluard, on tindran lloc diferents tallers que ens permetran conèixer com era la vida al Raval fa 6.000 anys. I al migdia la Cercavila de Festa Major arrenca també al jardí del Museu!! La Festa Major del Raval serà de dijous fins a diumenge, veieu tot el programa i activitats clicant aquí 

SILENCI, FEM MÚSICA
Diumenge, 17:30 h. El Museu de la Música (C/Lepant, 150 a l’edifici de l’Auditori) us convida a visitar el museu amb música en viu a càrrec d’estudiants de l’ESMUC. 

TALLER INFANTIL AL MUSEU BLAU 
Dissabte, a les 16.30 h. El Museu Blau (Parc Forum) convida a tots els nens i nens de 3 a 6 anys a participar en un curiós taller anomenat “Niu Viu: tot pinta?”. Els deixaran manipular i interaccionar lliurement amb diferents materials per a veure si descobreixen com aconseguir que pintin. Cal reserva prèvia al telèfon 93 256 22 20.

XERRADA INTERESSANT PER A FAMÍLIES AMB NENS (BADALONA)
Diumenge, a les 19 h, els amics de La Cafeteria La Granja (C/Prim, 177) ens proposen participar en una xerrada que jo personalment trobo molt adient per a pares i mares. “Com et protegeixes els ulls? Gaudeix de la llum amb protecció”. Ara que el sol apreta és una molt bona xerrada per saber com protegir els ulls dels nostres nanos.

LLANÇAMENT DE COETS A UN OBSERVATORI (TIANA)
Dissabte, 18.30 h. A l’Observatori Astronòmic de Tiana, aprofitant que sembla que torna la calor d’estiu,  hi organitzen un llançament de coets d’aigua. Pot participar tothom que ho vulgui. Per poder fer aquesta activitat només cal portar una ampolla de plàstic gran de refresc, d’uns 2 litres (les d’aigua no serveixen, ja que el plàstic és massa prim). 

FESTA CARA AL MAR A MONTGAT
Dissabte, a partir de les 18 h. Torna la tradicional “Festa cara al mar” de Montgat. De 18 a 21 h hi haura un espai per als més petits amb jocs tradicionals i castells de sorra al parc de les Moreres. I a partir de les 20 h serà el torn per a les havaneres, sardinada... a la platja al costat del tunel. 

FESTA MAJOR A...ARENYS DE MAR
A un cop de tren teniu l’oportunitat d’anar a la Festa Major d’Arenys de Mar, Sant Zenon. Durant tot el mes de juliol hi trobeu un grapat d’activitats que podeu fer tota la família. Aquest cap de setmana hi haurà trobada de gegants, titelles, festa de l’escuma, castellers, etc. Mireu tot el seu programa i trieu. 

UN PLE DE RIURE AL MASNOU
Si us podeu escapar entre setmana a El Masnou pels seus carrers us trobareu amb diferents espectacles que formen part del Festival Internacional de Teatre Còmic, Ple de Riure. El Festival comença dimarts 15 i acabarà dissabte 19. Els espectacles els trobareu als mercats, places...fins i tot a la platja. 

TALLERS I ESPECTACLES INFANTILS DE PAGAMENT

POSA’T LA GORRA A CAN ZAM (SANTA COLOMA DE GRAMENET)
Dissabte, el Parc de Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) acollirà la seva primera edició de la festa solidària “Posa’t la gorra!” organitzada per l’Associació de nens amb càncer. Durant tot el dia hi haurà diferents exhibicions, activitats, tallers i espectacles educatius. I a la nit, podreu gaudir de les actuacions de La Mari de Chambao, el Kanka i el nen de la Hipoteca, etc.  L’entrada serà la compra d’una gorra dissenyada pels populars il.lustradors de Kukumutxu. Preu: 5 euros. Posa’t la gorra !!

 “MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE”
Aquest diumenge se celebra una altra edició de “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. Una jornada en la que participen més de 600 piscines i clubs nautics de tot Catalunya. Informa’t a la seva web quina piscina és la que tens més a prop i quines activitats hi fan. Les piscines obriren les seves portes i la recaptació de recursos es farà mitjançant la venda de productes de merchandising.  A Badalona podeu col.laborar anant a la CEM Sistrells i a l’ Eurofitness Badalona. També hi haurà a espais que col.laboren a El Masnou, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià... Només falta que surti un mica el solet i ja està!!! A mullar-se!!! 

UN PLANETARI AL MUSEU D´HISTÒRIA DE CATALUNYA
Dissabte, 12.00 h. El Museu d´Històriade Catalunya us proposa una sessió d’un planetari força particular: un planetari on us explicaran tots els invents que es van crear arreu del món mentre aquí estavem en plena desfeta al 1714. Preu: 4 euros, amb l’entrada al museu inclosa. 

L’ESTIU A COSMOCAIXA
Aquest estiu a Cosmocaixa hi ha un grapat d’activitats a fer amb la canalla. D’entre totes les propostes destacaria un original taller de papiroflèxia on a més de desenvolupar la creativitat també es demostraran diferents teoremes matemàtics!!! Adient per a infants a partir dels 6 anys. Preu: 4 euros. 




...I AL CAIXAFORUM  
Al Caixaforum també teniu un munt d’activitats a fer durant l’estiu amb els vostres nens i nenes. Des de sessions de cinema familiar fins a tallers. Aquest  dimarts 15 de juliol  es projecta “Futbolín”. 


No hay comentarios:

Seguidores